Over mij

Mijn naam is Karin en samen met mijn man en dochter woon ik in Rotterdam. Hoewel ik niet in Rotterdam geboren ben, is het echt 'mijn' stad. Een stad waar ik eindeloos kan dwalen. De diversiteit en dynamiek in Rotterdam geven mij energie. Energie die ik van jongs af aan miste in mijn geboorteplaats Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. 

Zeeuws-Vlaanderen ligt officieel in Nederland, maar eigenlijk ligt het tussen België en Nederland in. Het is een soort niemandsland. In België noemden ze mij vroeger kaaskop, in Nederland patatzak. Dit heeft me op jonge leeftijd doen beseffen dat zwart-wit denken nergens op slaat en de werkelijkheid tekort doet. Mijn voorliefde voor nuances en perspectieven is toen geboren. 

Over die nuances en perspectieven wil ik schrijven, omdat ik geloof dat de wereld mooier is en wordt als je die van zoveel mogelijk kanten bekijkt. Filosofie helpt me daar bij. Daarom ben ik dat, met nu een tussenstop, gaan studeren aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Daarnaast ben ik docent onderwijskunde en pedagogiek op de Hogeschool van Rotterdam.